tisdag 9 augusti 2011

OpenPCR maskinen gör din källare A Crime Lab

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/S4uls3co6xI/:
Screen shot 2011-08-09 at 9.21.18 AM

Du har hört av CSI effekt, eller hur? Det är denna galna "syndrom" där vi har sett så mycket CSI Miami och lag och ordning att vi inte helt kan sätta vår tyngd bakom en dom utan några fasta DNA-bevis. Jag antar att det är lätt att glömma att vi hade ett helt rättssystem sans DNA ganska länge. I varje fall har vi tydligen en klåda vara ett gäng vitrockade kriminaltekniker, det är därför vi är så lyckliga över att denna galna, men också vackra, maskin finns i världen.

Det kallas OpenPCR, och det kommer att göra vetenskap-stil hjälper hemmafixare dregla. PCR står för Polymerase Chain Reaction, och det är ett viktigt verktyg för nästan alla typer av moderna molekylärbiologin. Så det fungerar är genom att förstärka en viss region i en super teency-weency stam av DNA, och efter att jag slags gick vilse i biologiska jargong, men det är allt förklaras här .

Med OpenPCR kan du göra två olika typer av tester: DNA sekvensering och DNA Barcoding. Sekvensering är där du använder PCR-maskin för att kolla in några av dina egna genomet, medan Streckkoder är att kolla in vilken typ av arter en viss bit av DNA tillhör. Om du ännu inte övertygad, bara kolla hur dessa två tjejer som används DNA Streckkoder för att avslöja en New York-skandalen (Tips:. 2 av 4 Sushi restauranger och 6 av 10 livsmedelsbutiker sålde felmÀrkta fisk)

För $ 599, får du alla delar till maskinen, för att ställa upp, och 16 PCR prover - det sätt på vilket du riktar vissa regioner i DNA. Funktioner inkluderar en uppvärmd lock som eliminerar kondens, 2-graders per sekund ramptid (Celsius) och kompatibilitet med Mac och PC.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar