onsdag 31 augusti 2011

Flickr: s nya Geofence inställningar förenkla sekretess för geotagga användare

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_HnaO2CDW08/flickrs-new-geofence-settings-simplify-privacy-for-geotag-users.ars:

Handlingen att geotaggning av foton har kommit långt sedan online foto tjänster började läsa EXIF-data och hålla den på en karta för platsbaserade visning. Oro över den konflikt mellan teknik och personlig integritet , särskilt under de senaste året har blomstrat i media, att tvinga användarna att börja tänka mer på allvar om vem som kan se vad. På grund av detta skifte har populär fotodelning Flickr ändrat sina sekretessinställningar-användare kan nu ange vem som kan se geotaggar på specifika bilder utifrån var bilderna togs.

Tidigare var Flickr-användare begränsade till att vrida geotaggar på eller av för sina bilder, och separat begränsa dessa foton ska vara synliga för vissa grupper av kontakter, två funktioner som råkade arbeta tillsammans, men mest fungerat oberoende av varandra. Till exempel kan en användare lämnar geotaggar off för de flesta av hennes offentliga bilder, men ladda upp vissa bilder från klubben på gatan med geotaggar på. Men eftersom hon inte vill ha några rankor att räkna ut den exakta adressen där hon tillbringar mest lördagskvällarna, hon kanske begränsa dessa klubb bilderna så de är bara synliga för vänner. En sådan lösning är ofullständig och kan vara ganska tråkigt att anställa, inställningar som bör ändras kan bli förbisedda eller geotaggar kan visa upp på bilder som de inte borde.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar