onsdag 31 augusti 2011

Robot Dammsugare: Roomba, Smarbo och nu Smartphone-kontrollerade RoboKing

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/TgkpORaxITc/:
head

När började roboten-vakuum världen blivit en så trångt utrymme? Det börjar låta som ett monster film: RoboKing kontra Smarbo II: Elektrisk Vuumaloo. Men det är vettigt, när du tänker på det. Vi har redan "robotar" att diska och göra vårt kaffe. Rengöring av golvet är bara en annan problematik för en maskin att lösa. Och efter smash framgång Roomba, alla vill bli nästa stora renare bot. Bara förra veckan Toshiba presenterade Smarbo , ja Smarbo, och nu LG är in i spelet med RoboKing Triple Eye . Ja, RoboKing Triple Eye.

Den Roomba gör sitt jobb genom smarta men omvägar kringgående av hinder, men dessa nya enheter är lite mer som de Neato XV-11, som faktiskt kartlägger området och planerar den bästa rutten. Den Smarbo tillför flera sensorer, och nu RoboKing ger din smartphone i mixen.

Det har kommit till denna: du kan nu styra din robot dammsugare med din iPhone. Det gör faktiskt det dubbla som en sorts trygghet bot, vilket gör dess ₩ 899.000 (~ $ 750) priset lite mer tilltalande. Så länge din Wi-Fi fungerar, bör du kunna logga in roboten på distans och köra runt (på 18dB det är tyst nog att smyga upp på din katt med).

Den tar också röstkommandon, vilket är ganska coolt. Du kan säga det att sluta arbeta, gå ut, eller tala om för dig aktuellt väder. O Brave New World, med en sådan dammsugare i den.

[Via nya lanseringar ]



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar