onsdag 31 augusti 2011

Öppen och Google arbetar med CDN på DNS ​​speedup

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yBkHOHfLFtc/opendns-and-google-working-with-cdns-on-dns-speedup.ars:

En grupp av DNS-leverantörer och content delivery network (CDN) företag har tagit fram ett nytt tillägg till DNS-protokollet som som syftar till att mer effektivt dirigera användare till närmaste CDN slutpunkt. Google, Öppen, BitGravity, EdgeCast och CDNetworks är bland de företag som deltar i initiativet, som de kallar The Global Internet Speedup.

De nya DNS-protokollet förlängning, vilket är dokumenterat i en IETF förslag, anger ett medel för bland annat en del av användarens IP-adress i DNS-förfrågningar så att namnservern kan mer exakt peka ut den destination som topologiskt är närmast användaren. Att se till att trafiken dirigeras till CDN slutpunkter som är nära att användaren skulle kunna minska latens och trängseln för stor genomslagskraft nätverkstjänster som video streaming.

Det nya protokollet anknytningen har redan genomförts genom Öppen och Googles Public DNS. Det fungerar med CDN tjänster som har skrivit på för att delta i arbetet. Google och Öppen hoppas att det protokoll förlängningen en officiell IETF-standard. Andra potentiella adopters-som Internet ISPS-är fria att genomföra det från utkastet till specifikationen.

Det är inte riktigt klart i praktiken hur stor påverkan detta kommer att ha på nätverkets prestanda. Det är värt att notera att geoip lookup tekniken redan används av vissa auktoritativa DNS-servrar för plats-aware routing. Det nya protokollet utvidgning kommer enligt uppgift upp några av de begränsningar av tidigare strategier.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar