onsdag 31 augusti 2011

Styrplattan livslängd får ett uppsving från Android / Ubuntu portar

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/CK33G34KQN8/touchpad-longevity-gets-a-boost-from-androidubuntu-ports.ars:

HP bromsar sina ambitiösa webOS strategi tidigare denna månad efter att tillkännage planer på att lasta av sin totala verksamhet konsument hårdvara . Trots att plattformen skulle kunna leva på genom framtida licenstagare, planerar HP att inte avge nya produkter med programvaran. Att lasta av det aktuella lager av styrplattan tablets, sparkade HP av en brand försäljning och sätta $ 499 apparaten lägga vantarna på en generös $ 99. Utförsäljningen möttes med stor efterfrågan, vilket fick HP för att lysa upp produktionen för en längre driftstid .

Den stora obesvarade frågan är dock vad som kommer hända när HP småningom sprider sitt engagemang för operativsystemet. Om licenstagare inte tar över förvaltning av webOS och stagnerar plattform, är de Pekplattor kommer inte att vara särskilt användbar. Lyckligtvis är entusiasten samhället kommer upp med vissa tekniska lösningar och hitta sätt att ge ytterligare programvara från tredje part och alternativa operativsystem till styrplattan.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar