onsdag 31 augusti 2011

Förundras över Sonys Mikroskopiska OLED Elektronisk sökare

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/t88z6qKOO8I/:
Exif_JPEG_PICTURE

En av markeringsramen funktionerna i Sonys nya Alpha och NEX-kameror , som för övrigt ser utmärkt, är den nya elektroniska sökaren. Jag har aldrig varit särskilt intresserade av dessa saker, utan föredrar spegeln-baserade optisk sökare på digitala systemkameror eller helt enkelt den stora, ljusa LCD-skärmar på baksidan av de flesta kameror. Men Fujifilms X100 (trots dess brister) ändrat min uppfattning om nyttan av EVF, och jag är beredd att acceptera en kamera som är allt EVF, hela tiden. Och det hjälper att Sonys nya skärmen är ett mirakel av miniatyrisering.

Tech-On har fått lite information om lagom stora OLED-panelen som används i den nya kameror, och se själva enheten i sin lilla härlighet är en påminnelse om hur avancerade våra bildbehandlingsenheter har blivit:

Sonys tidigare EVF var 800 × 600 (tror jag) och en traditionell LCD. Den nya är inte bara mer högupplösta på 1024 × 768, men det är en OLED-panel istället för bakgrundsbelyst LCD, vilket ger tio gånger kontrast sin föregångare, enligt Sony. De ~ 2400 tusen punkter som utgör panelen är alla vita dioder med röda, gröna eller blå filter; färg dioder är inte riktigt redo för bästa sändningstid ännu.

Displayen är helägda och tillverkad av Sony Mobile Display Corp, och bekräftar att Sony är djupt in i hela OLED sak. Och genom att kombinera sina display affärer med Toshibas och Hitachis , de ser ut som företaget att slå för nästa generations bildskärmar. Just nu världens mest kända displayer är förmodligen den iPhone 4 och visar iPad, och om högupplösta iPad 3 rykten är korrekta, skulle det fortsätta. Men den charm OLED är många och olika, och Sony vet det. Förhoppningsvis kommer vi att få se mer imponerande teknik gillar det här fantastiska lilla EVF under det kommande året eller två.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar