fredag 7 oktober 2011

Binksty vill ge eleverna en One-Stop Shop för att hantera och betala av sina college lån (Inbjudningar)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/UjPblgb9efw/:
Screen shot 2011-10-06 at 9.56.14 PM

Jag vill inte vara hyperboliska eller hysteriska (även om jag skulle vilja vara), men studielån situationen i detta land är hemskt. Antalet studenter som standard på sina studielån fortsätter att öka och har fördubblats under de senaste sex åren . Mer än två tredjedelar av studenter examen från högskolor och universitet låna pengar - med ett genomsnitt på mer än $ 23.000 av skulden. (Och en-i-tio examen med mer än $ 40K i skuld.)

Tidigare i år , förutspådde Peter Thiel (Paypal grundare och välkända hedgefonden chef och riskkapitalist) att nästa stora bubbla landet står inför är inte i tech, boende, eller finansiera - men högre utbildning. Oavsett om man håller, det finns verkligen ingen tvekan om att ett nytt fokus på kostnaderna för utbildningen och den växande bördan av student skuld (och lån standard) för länge sedan.

Detta är den tänkande anställd av Brendon McQueen, som lanserar idag i privat beta ett webb-plattform som kallas Binksty som syftar till att ge studenterna en omfattande one-stop shop för att hantera lån, betala av skulder, samt informera dem om de bästa sätten att spara pengar.

För de som känner till den aktuella webbsidan landskapet, finns det några andra grymma företag tackla detta problem, liksom Edulender (numera Alltuition) , Simpletuition, Fynanz och PeerTransfer, som alla är att ta itu med specifika aspekter av studielån livslängd - nämligen att hitta och levererar lån och göra internationell utbildning betalningar lättare.

Binksty, å andra sidan, vill gå ett steg längre, som syftar till att underlätta processen studielån från att fylla ut FAFSA pappersarbete och att hitta rätt lån för att organisera och betala av sade lån. Enligt McQueen är starten för närvarande i diskussioner med långivare (som, som nämnts ovan, står inför de högsta fallissemang i år) för att skapa ett ömsesidigt givande lösning som kommer att bidra till att minska standard genom att erbjuda studenterna ett enkelt sätt att visa sina lån och hitta ett alternativ till standard ramp upp försäljning via start s lån marknaden, och skära ner på långivarens kostnader kundservice genom Binksty s automation process.

McQueen, som själv tog examen från Columbia med 12 lån och över $ 100k i skuld, vet att målet är inte lätt att uppnå, men värdet proposition är enorm: "Vad vi gör är att rädda studenter och akademiker tid och pengar samtidigt arbeta med långivare att effektivisera hela processen så att alla vinner ", säger han.

Således start s intäkter är en del av själva processen att spara studenterna pengar, eftersom de är redan belastas med skuld. Till exempel är lån aggregering på Binksty helt gratis, medan funktioner som utarbetats skatt dokument kommer att komma till ett litet pris. (Även McQueen försäkrade mig att kostnaderna för dessa funktioner kommer att förbli konkurrenskraftiga - och nedan -. Med dess konkurrenter)

Den start är också att sätta ihop en algoritm som kan hjälpa eleverna att bättre hantera en serie av lån, så att till exempel när de går in sina lån information, kommer plattformen berätta för dem att lånet 1, 2 och 5 är kvalificerade för återbetalning. Eller att konsolideringen är ett alternativ och att om de väljer att consolid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar