fredag 7 oktober 2011

Forskare skapar stealth virtuell maskin som kan köras parallellt osäkra VM

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mIAOPnYqX7o/researchers-create-stealth-virtual-machine-that-can-run-alongside-insecure-vms.ars:

Ett team av forskare har hittat ett sätt att skapa en isolerad och pålitlig miljö för virtualiserade servrar. Kallas "starkt isolerade Computing Environment" (SICE) gör metoden det möjligt att köra känsliga datorer processer tillsammans med mindre säker arbetsbelastning på samma fysiska hårdvara.

SICE, som utvecklats av Ahmed M. Azab och Peng Ning i North Carolina State University och Xiaolan Zhang av IBMs TJ Watson Research Center, är för närvarande ett forskningsprojekt prototyp. Peng och hans forskarkolleger presenterar ett papper på SICE vid ACM konferens om datorn och Communications Security i Chicago den 19 oktober. Men om ytterligare utvecklas tar den potentiellt en av de största säkerhetsproblemen med hjälp av virtualiserade miljöer: att angripare skulle kunna utnyttja bedrifter i en hypervisor miljö för att komma åt minne och lagring av virtuella maskiner som körs i den.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar