fredag 7 oktober 2011

Sprint omvandlar sitt CDMA-nät till LTE, att planer "aggressiva utbyggnaden" vara klar 2013

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/07/sprint-converts-its-cdma-network-to-lte/:
Vi visste mer eller mindre som ett tillkännagivande av detta slag skulle komma. Tillbaka i juli, hade Dan Hesse retade oss ansikte mot ansikte med löfte om en "stor berättelse i höst kring 4G", och nu är det dags att berätta att sagan har kommit. Vid sin strategi händelsen idag, gick Sprint slutligen allmänheten med planer på att "förenkla sitt nätverk" genom att omvandla sina CDMA 1900MHz innehav och LightSquared s 1600MHz spektrum ("i väntan på FCC-godkännande") till LTE, en bransch favorit . Att hjälpa föraren att göra att övergången är det bälte av 800 MHz spektrum det utvinns från, numera nedlagda, iDEN push-to-Talk-nätverket - som hade ett avlopp på företagets resurser. Detta spektrum, som förvärvades från Nextel kommer att fasas ut i mitten av 2013 och rullade in i LTE. Företaget planerar för en snabb utbyggnad av den nya 4G, med den första LTE marknader och telefoner för att träffa i mitten av 2012 med den fulla utbyggnaden huvudsak avslutats 2013. Aktuell abonnenter anmält sig för WiMAX planer kommer inte oroa eftersom deras enheter kommer att fortsätta att vara stöd under hela 2012.

Början i morgon, Sprints befästa sitt 4G LTE (inklusive LightSquared), 3G och Direct Connect-nätverk till en enda arkitektur. Alla de stora tekniska milstolpar som testar samtal och området integration har rensat sina hinder och arbetet på över 22,00 cell platser är för närvarande i processen. Samsung, Alcatel Lucent och Ericsson samarbetar med Sprint att installera Multimode 3G och 4G basstationer för att hantera nätets framtida trafik. Blivande iPhone-4S användare i nätverket kommer att kunna dra nytta av bättre signalstyrka och förbättrad röst service som Sprint har för avsikt att också avlasta den senare till 800MHz.

... Utveckla

Sprint omvandlar sitt CDMA-nät till LTE, planer "aggressiva utbyggnaden" vara klar 2013 publicerades ursprungligen på Engadget fre, 7 okt 2011 09:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar