fredag 7 oktober 2011

Done Deal: EU godkänner Microsofts s $ 8,5 miljarder Förvärv av Skype

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiBi4aX3pN4/:
microsoft

Europeiska kommissionen har rensat Microsofts $ 8500000000 föreslagna förvärv av Skype. Som meddelades i maj gick Microsoft ett avtal om att förvärva Skype för $ 8,5 miljarder kontant. Med detta godkännande kan förvärvet nu ske.

Affären fick USA: s reglerande godkännande från FTC i juni. Vid tidpunkten för förvärvet, sade Microsoft och Skype de "hoppas att få alla nödvändiga myndighetstillstånd under detta kalenderår". Tydligt sin önskan gick i uppfyllelse.

Skype kommer att bli en ny affärsområde inom Microsoft, och dess nuvarande vd Tony Bates kommer att ta titeln president för Microsoft Skype Division, som rapporterar direkt till Microsofts vd Steve Ballmer. Många trodde att Microsoft överbetalda för Skype, inte minst med tanke på att Facebook och Google var också sniffa runt VoIP-företaget. Och det var Microsofts största förvärv hittills.

Här är EU: s uttalande om förvärvet:

Europeiska kommissionen har godkänt enligt EU: s koncentrationsförordning föreslagna förvärv av Internet röst-och videokommunikation leverantör Skype av Microsoft Corporation, eftersom affären inte påtagligt skulle hämma effektiv konkurrens inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) 1 eller en väsentlig del av det.

På det konsumenträttsliga området kommunikation, undersökning visade att parternas verksamheter överlappar varandra främst för videokommunikation, där Microsoft är verksamt via sitt Windows Live Messenger. Däremot anser kommissionen att det inte finns några konkurrensproblem på denna växande marknad där många aktörer, däribland Google, är närvarande.

För Enterprise Communications, bekräftade undersökningen att Skype har en begränsad närvaro på marknaden för dessa produkter och inte konkurrerar direkt med Microsofts företagskommunikation produkt Lync, som används mest av stora företag.

Kommissionens undersökning fokuserade också på möjliga konglomerateffekter, eftersom Skype och Microsoft är aktiva på närliggande marknader.

Transaktionen anmäldes till kommissionen för myndigheternas godkännande inom EES den 2 september 2011.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar