fredag 7 oktober 2011

NC State forskare team med IBM för att hålla moln-lagrade data från nyfikna ögon

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/07/nc-state-researchers-team-with-ibm-to-keep-cloud-stored-data-awa/:
Mannen till vänster är Dr Peng Ning - en professor i datavetenskap vid NC State, vars team, tillsammans med forskare från IBM, har utvecklat en experimentell ny metod för att på ett säkert sätt att säkra moln-lagrade data . Deras metod, känd som ett "starkt isolerade Computing Environment" (SICE), skulle i huvudsak tillåter ingenjörer att isolera, lagra och bearbeta känslig information från ett datorsystem är hypervisorer - program som låter nätverk operativsystem för att fungera oberoende av varandra, men är också sårbara för hackare. Med Trusted Computing Base (TCB) som sitt Software Foundation, gör Ping teknik även programmerare att ägna särskild CPU-kärnor att hantera känslig data, och därmed frigöra den andra kärnor att utföra normala funktioner. Och eftersom TCB består av endast 300 rader kod, den lämnar ett mindre "yta" för cyberbrottslingar att attackera. När sätts på prov, använde SICE arkitekturen endast tre procent av overhead prestanda för arbetsbelastning som inte krävde direkt nätverksåtkomst - ". Ganska blygsamt pris att betala för ökad säkerhet" ett belopp som Ping beskriver som en Han erkänner dock att han och hans team måste fortfarande hitta ett sätt att påskynda processer för arbetsbelastningar som är beroende av tillträde till nätet, och det återstår att se om deras teknik kommer att göra det till mainstream när som helst snart. För nu, men kan du flyta förbi paus för mer detaljer i det fullständiga PR.

Fortsätt läsa NC State forskare team med IBM för att hålla moln-lagrade data från nyfikna ögon

NC State forskare team med IBM för att hålla moln-lagrade data från nyfikna ögon publicerades ursprungligen på Engadget fre, 7 oktober 2011 09:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar