fredag 7 oktober 2011

Med vargar komma ifrån den utrotningshotade listan bör staterna öka för att bevara populationer?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/dLimfNIT6f0/with-wolves-going-off-the-endangered-list-should-states-step-up-to-preserve-populations.ars:

Vargen-gång bokstavligen en symbol för ondskan, var nästan drevs till utrotande i USA innan bevarandeåtgärder började erbjuda skydd till den ikoniska rovdjur. Detta skydd kulminerade i utrotningshotade arter Act från 1973, vilket gjorde det ett federalt brott att döda alla arter listas som utrotningshotad. Under senare år har befolkningen i flera regioner (inklusive Yellowstone National Park, där de bland annat återinfördes 1995) stadigt återhämta sig.

Som en följd av detta har frågan om varg bör tas bort från de hotade arterna listan tagits upp. I själva verket har US Fish and Wildlife Service försökte göra just det tre gånger under de senaste nio åren. Varje gång har miljögrupper utmanat röra sig i domstol och lyckades blockera det. Frågan är komplicerad av flera skäl. Till att börja med finns det ett antal separata populationer i olika länder. Vissa populationer kan vara redo att avnoteras, medan andra kanske inte är hållbar utan skydd.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar