fredag 7 oktober 2011

ZipPay att lansera nya mobila betalningar service Billigare än kvadratiskt

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/H0zdLPp2U1I/:
zippay-logo

Det enklaste sättet att beskriva smygande mobila betalningar start ZipPay vill säga det är som torg och Venmo fått barn, och detta blev resultatet. Liksom Square syftar start för att möta behoven hos enskilda och småföretagare som inte har råd med de höga avgifter i samband med att ha sina egna handelsfartyg konton genom att tillåta dem att acceptera kreditkortsbetalningar med sin telefon. Samtidigt som Venmo kommer lösningen ger också ett sätt att utföra person-till-person betalningar.

Men det finns några viktiga skillnader. Till att börja med, till skillnad från torget ZipPay kommer inte använda en dongel. Det lovar också lägre skattesatser än Squares 2,75% per svep.

Hur detta kommer att ske är dock fortfarande oklart.

Istället för donglar som fäster till telefonens hörlursuttag, vilket är fallet med torg, kommer ZipPay erbjuda en mobil plånbok som använder någon hemlig patentsökt teknik.

För att ladda kort i plånboken, är ZipPay utnyttja Card.io , den nya Software Development Kit (SDK) för mobila utvecklare som använder en kombination av datorseende och maskin intelligens för att "läsa" ett kort hålls mot mobiltelefonens kamera. Denna teknik möjliggör snabbare inmatning av kreditkortsinformation i en mobil applikation, jämfört med manuellt skriva in siffror på ett litet tangentbord.

Till skillnad från Square plånbok-liknande kort i mål , vilket ger digitala "flikar" för de lokala handlarna, ZipPay plånbok stöder alla större kreditkort, inklusive Visa, MasterCard, Discover och American Express. Kundkort, rabatt och medlemskort kommer att stödjas i framtiden.

Kortet data lagras direkt på enheten i ett krypterat format, men detta är inte en NFC-mobil plånbok system. Det finns en obligatorisk 4-siffrig PIN-kod för ZipPay app, men hur kortet data skickas mellan kunden och säljaren eller två användare ZipPay förblir ett mysterium.

Bolagets VD Ryan Stevens säger att han inte är redo att avslöja den här delen av systemet för konkurrensmässiga skäl, men det är möjligt att app på något sätt använder smartphone sensorer för att ansluta de två enheterna, var och en som måste köra ZipPay app. Kanske något i stil med Bump ?

På säljarens sida, såsom torg, ZipPay kommer att möjliggöra skyndsam registrera sig, så att nya användare kan börja acceptera kreditkort direkt. Bolaget bedriver en grundläggande bakgrund kontroll på plats, och om det inte finns några uppenbara röda flaggor, är kontot godkänns. Handlarna kan ladda upp till $ 1000 som första dagen (samma som Squares manuell inmatning / kortet inte nuvarande gränsen). Senare när hela bakgrunden check går igenom, är gränsen tappas.

ZipPay har ett bank-partner på den backend (icke namngiven för tillfället) och betalningar sätts in på handlarens konton inom 1 till 3 dagar, vilket innebär en ACH-system är inblandade.

Den andra delen av ZipPay systemet är den funktion som innebär att peer-to-peer-betalningar, något mycket likt start Venmo . I detta fall skulle både människor behöver ha ZipPay programmet på sina enheter och sedan igen med hemlig teknik kan utbetalningarna omedelbart skickas mellan enheterna.

Eftersom företaget inte är redo att detalj sin teknik, det är h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar