fredag 7 oktober 2011

FCC planerar att förnya trasiga USF skiftar fokus till landsbygden bredband

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/m7ftBYw34T0/fcc-plan-to-revamp-broken-usf-shifts-focus-to-rural-broadband.ars:

FCC-ordförande Julius Genachowski på torsdagen skissade ett förslag till översyn av landets komplexa system med subventioner på teletjänster på landsbygden. Ringa det nuvarande systemet "föråldrad", "slöseri" och "ineffektiv", Genachowski meddelat flera initiativ för att flytta bidrag från telefoni till bredband och att rationalisera de kurser telekomföretag kostnad för att avsluta varandras samtal.

Efter hyllning till Steve Jobs , framhävde Genachowski den svåra situationen för invånarna i Liberty, Nebraska, där han sa de flesta invånarna inte har tillgång till bredband. "Bredband har gått från att vara en lyx till en nödvändighet för fullt deltagande i vårt samhälle", sa han.

USA: s "gamla" system av subventioner datum för upplösningen av AT & T 1984. Före uppbrottet, AT & T kontrollerade den överväldigande majoriteten av både lokala och långa marknader avstånd telefon, och det tenderade att ta ut lägre kostnader för lokal service-särskilt på landsbygden, och ta ut en premie för långa avstånd. När AT & T: s lokala och långväga företag skildes försökte FCC att bevara denna korssubventionering genom att kräva långa avstånd för företag att betala lokala telefonbolag höga minut-taxa att säga upp sina samtal.

När kongressen renoverad lag om telekommunikationer 1996, förstärkt det här "intercarrier kompensation" (ICC) system med ett system av explicita skatter och subventioner. Telefonabonnenter betala skatt på sina telefon räkningar (till exempel, betalar din korrespondent $ 1,29 varje månad på sin mobilräkning) till en fond för samhällsomfattande tjänster (USF), som FCC delar ut till telebolagen som tjänar landsbygden.

De senaste 15 åren har sett tre stora förändringar som gjorde detta system otidsenligt. Först fjärrsamtal har rasat, vilket har gjort ICC avgifter en oproportionerlig andel av kostnaderna för en del fjärrsamtal. Google, till exempel, har vägrat att låta Google Voice samtal till vissa nummer på grund av vad man anser vara orimligt ICC priser. För det andra har ökningen av kabel och trådlös telefontjänst innebar att några tidigare områden med dålig täckning nu har flera alternativ för telefon. Och slutligen, har USF fokus på telefonitjänster börjat verka otidsenliga tanke på den ökande betydelsen av Internet som ett kommunikationsmedium.

Ordförande Genachowski menar hans plan kommer att behandla alla tre frågor. Det kommer att börja flytta USF pengar till en ny Anslut America Fund som kommer att subventionera tillhandahållandet av bredbandstjänster till landsbygdsområden som för närvarande inte har tillgång till den. Att fonden kommer att innehålla pengar för mobilt bredband. Och för första gången skulle USF subventioner delas ut med hjälp av anbudsförfarande.

Som för ICC-systemet, lovar Genachowski att täppa till kryphål som "fantom trafik" (där samtal anländer utan den information som behövs för att fakturera den ursprungliga nätet) och "trafik pumpa" (som lantbrevbärare med höga ICC-satser tillverkning extra trafik för att samla in mer termineringsavgifter). Han lovade också att "avvecklingen tillgång räntor över en uppmätt men vissa flerårig övergången väg."

Enligt New York Times, en anonym FCC officiellt uttryckt skepsis om att förändringar skulle leda till lägre telefon räkningar för den genomsnittlige amerikanen.

Stora telekomföretag reagerade försiktigt på nyheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar